Waarom een glasverzekering?
Ontwikkelingen – ook in de glasbranche - staan niet stil. Er worden steeds meer bijzondere glassoorten geproduceerd en de constructies waarin dit glas gemonteerd wordt worden almaar complexer. Hierdoor komt het glas aan meer specifieke risico’s bloot te staat. Veel schade ontstaat tegenwoordig niet alleen maar door bijvoorbeeld vernieling of inbraak maar ook door zet- of spanningsschade, thermische breuk of nikkelsulfide-insluiting. Risico’s die alleen onder een glasverzekering te dekken zijn.
Glas is duur
Toepassing van speciale coatings en folies en andere bewerkingen maken dat de vervangingskosten steeds hoger worden. Ook verscherpte ARBO-normen zorgen ervoor dat er eerder hijs- en klimmaterialen (hoogwerker, kraan, steiger etcetera) gebruikt moeten worden. Al met al kan het kostenplaatje behoorlijk gaan tegenvallen.
Indicatiepremie
Wilt u weten wat wij als WUTHRICH voor een risico aan premie zouden rekenen bel ons dan of stuur ons een mail met het te verzekeren adres. En natuurlijk het aantal ruiten.
NEN norm 3569
In deze norm wordt aangegeven dat onder bepaalde omstandigheden, die onder meer afhankelijk zijn van borstweringhoogte, normaal glas na breuk vervangen moet worden door veiligheidsglas. De vervangingskosten worden hierdoor wel hoger terwijl de glasverzekering stelt dat alleen het glas dat aanwezig was wordt vergoedt. Hierdoor ontstaat een ongewenste situatie: de glashandel is verplicht om veiligheidsglas te plaatsen, maar u krijgt geen volledige vergoeding. Om aan deze ongewenste situatie een eind te maken hebben wij besloten om, indien de betreffende norm moet worden opgevolgd, de meerkosten voor vergoeding in aanmerking te nemen.
Glas op de verzekering voor het gebouw
Verleidelijk om te doen, gezien gemak en premieniveau. Maar er zijn valkuilen: veelal wordt bijzonder glas niet standaard meeverzekerd, terwijl daarnaast het glas dat niet tot lichtdoorlating dient (gekleurd gevelglas) en veel in bedrijfsgebouwen wordt toegepast, van dekking is uitgesloten.
Aanvullende dekking 10%
Glasschade komt nooit alleen. In veel gevallen is er meer schade dan alleen maar een kapotte ruit. Denk bijvoorbeeld aan de tijd die u nodig heeft om aangifte te doen wanneer u ’s nachts uit uw bed wordt gebeld om de rommel op te ruimen. Voorts kan er schade aan het kozijn ontstaan zijn of moet er opnieuw geschilderd worden. Ook zal in sommige gevallen de etalage moeten worden uit- en opnieuw moeten worden ingeruimd. Om de pijn wat te verzachten wordt bij iedere schade 10% van het schadebedrag contant aan u uitgekeerd.